Talous

Kuntatalous

Talous on haaste myös tulevaisuuden kunnassa. Mistä sinä säästäisit, miten lisäisit tuottoja vai nostaisitko veroja?

Kommenttia (4)

  1. Satu Kankala

Kakkua ei voi jakaa, ennen kuin se on leivottu. Jotta leipomiseen on varaa, on säästettävä, ellei varoja muuten ole riittävästi. Ennen muuta tukkisin pienetkin asiattomat rahanreiät. Kaupungin on esimerkiksi syytä päästä eroon tarpeettomasta...

Kakkua ei voi jakaa, ennen kuin se on leivottu. Jotta leipomiseen on varaa, on säästettävä, ellei varoja muuten ole riittävästi. Ennen muuta tukkisin pienetkin asiattomat rahanreiät. Kaupungin on esimerkiksi syytä päästä eroon tarpeettomasta rakennuskannasta, josta aiheutuu enemmän haittaa (kuluja) kuin siitä on hyötyä.

Pienessä kaupungissa on vältettävä viimeiseen asti verojen nostamista, sillä se karkottaa nuoria perheitä ja innovatiivisia yrittäjiä - heitähän me juuri kaupunkiimme haluamme houkutella.

Vaihtoehdoksi jää tuottojen lisääminen. Mutta millä ilveellä? Kirjastomaksuja korottamalla? Kansalaisopiston opiskelijamaksuja nostamalla? Hinnoittelemalla laadukkaat matkailutuotteemme ylöspäin? Nostamalla kaupungin järjestämien kulttuuritapahtumien lipunhintoja? Nostamalla kaupungin omistamien tilojen/laitureiden yms. vuokria? Nostamalla uimahallitaksoja, kun Kotkassa on juuri tehty päinvastoin? Mikään näistä vaihtoehdoista ei tunnu kovin järkevältä saati tuottoisalta. Nyt tarvitaan haminalaisilta ideoita! Tulkaa ystävällisesti apuun keksimään tuottoisaa toimintaa Haminan kaupungille.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Sakari Kainulainen

Talouden tulee olla tasapainossa pidemmällä aikataululla ja verojen on oltava suhteessa haminalaisten saamaan hyötyyn maksamistaan veroista. Kuntatalouden tilaa on tarkasteltava uudelleen sen jälkeen kun (mahdollinen) soteuudistus on tehty. Tämän...

Talouden tulee olla tasapainossa pidemmällä aikataululla ja verojen on oltava suhteessa haminalaisten saamaan hyötyyn maksamistaan veroista. Kuntatalouden tilaa on tarkasteltava uudelleen sen jälkeen kun (mahdollinen) soteuudistus on tehty. Tämän jälkeen voidaan arvioida mihin panostetaan ja mistä voidaan kenties nipistää. Periaatteessa kasvua hakevia tai tukevia toimia tulee suosia.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest

En tiedä mikä on kaupungin kaavoituksen tilanne, mutta halukkaille yrityksille pitää löytyä aina tarvittavaa tonttia.

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Elina Inkeroinen

Tasapainoisen kuntatalouden hoidossa ensisijaisena tavoitteena täytyy olla elinvoiman kasvattaminen ja työpaikkojen lisääminen, jolloin tulojen kasvun myötä ainakin verojen korotuksilta voitaisiin välttyä. Säästeliäästi on elettävä aina.

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kohdataan muualla verkossa: