Tulevaisuuden visio

Tulevaisuuden visio

Visio kertoo, millainen Haminan halutaan olevan vuonna 2025. Mikä on sinun ehdotuksesi Haminan kaupungin visioksi vuonna 2025?

Kommenttia (7)

  1. Nuori

Työpaikkoja kaikille, rauhallinen ympäristö vauvoista vaareille sekä menoa ja meinikiä nuorille.

Päättäjät kuuntelevat nuoria ja nuoria kannustetaan vaikuttamaan.

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Aarni Ahtola

Hamina tarjoaa kuntalaisille, vierailijoille ja yrityksille hyvät palvelut sekä houkuttelevan ja turvallisen ympäristön.

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Ritva Hauhia

Tulevaisuuden visio:
Näkisin Haminan matkailu- ja yrittäjävetoisena kaupunkina. Kaupunkina jossa on toimiva terveyskeskus vähintään nykyisillä resursseilla varustettuna. Reutsinmäki, jossa olisi terveys- ja sosiaalipuoli sekä kuntoutus ja...

Tulevaisuuden visio:
Näkisin Haminan matkailu- ja yrittäjävetoisena kaupunkina. Kaupunkina jossa on toimiva terveyskeskus vähintään nykyisillä resursseilla varustettuna. Reutsinmäki, jossa olisi terveys- ja sosiaalipuoli sekä kuntoutus ja saattohoito hyvin toimivina. Näkisin myös, että pelkästään yksityisen hoidon varassa ei sosiaali- ja terveyspalveluja järjestetä.
Ikäihmisille inhimilliset hoivapalvelut.
En näkisi myöskään vammaisten palveluille kilpailutustarvetta, vaan tuttu ja turvallinen hoito saisi heillä jatkua.
Kaupungissamme ei ole lapsille mitään erikoista "vetonaulaa" sellaista joka poikkeaa muista totutuista. Joskus olen esittänyt leikkimökkikylää jossa olisi toimintaa niin tytöille kuin pojillekin.

Kaupunkimme yleisilme pitäisi olla siisti ja hoidettu mm. sisääntulotiet houkuttelevat. Näissä kohdin löytyisi työllisyyskohteita nuorille. Tervasaari kehittyy ja se on hyvä.

Muutoinkin merellisyys tulisi näkyä kaupungissamme erityisesti rantojemme huolellisessa hoidossa.
Torin ilme kohenee, siitä olen mielissäni.

Matinsaari asukkaille ja veneilijöille. Nyt kehitellään Kotkan ja Haminan yleiskaavaa, mutta kuitenkin jokainen kaupunki on velvollinen kaavoittamaan omat yleis- ja asemakaavansa ja Matinsaaressa on nykyisellään ilman muutoksia hyvä ja toimiva kaava.

Satamalla on valmiudet vaativaankin yritystoimintaan ja siihen voimavaroja yhdessä Cursorin kanssa. EU:lta on syytä hakea hankerahoja mm. linnoitusalueiden kunnostamiseen ja siten tulisi myös niitä työpaikkoja. Työpaikka-asemat - josta saisi tilata työntekijän esim. yksityishenkilöt.
Tarvitsemme myös markkinointiosaamista. Kielitaitoisia kaupunkimme kuriireja maailmalle. On myös hyvä seurata liikkeitä tuolla maailmalla, sillä ne säteilevät kaupunkiimme viiveellä.

Liikenteellisesti olemme motissa, vaikka moottoritie onkin saatu. Nykyaika vaan tarvitsee kaikkea monipuolisena. Rantarata esim. tuonne Vaalimaalle saakka josta sitten koukkaus yhtyen pohjoisempaan rataan Venäjälle. Venäjähän tietenkin voisi jatkaa ratayhteyttä vaikka Pietariin saakka - onhan siellä vastassa 5 milj. asukasta. Näkisin vaalimaan rajamarkkinat kehittämiskelpoisina. Eihän lama ikuisesti kestä.

Väestöpohja saisi olla suurempikin alueellamme. Asukkaita houkutellaan kaupunkiimme työpaikoilla, koulutuksella, yritystoiminnalla, lapsiystävällisellä ja ennaltaehkäisevillä palveluilla. lähikouluilla, päivähoidolla. Hyvällä tonttitarjonnalla, siinäkin voisi olla jonkin alueen kohdalla houkuttimena tosi halpoja tontteja.....olisihan siten saatavissa niitä veroeuroja ja kiinteistöveroja.
Englanninkielistä opetustakin olisi hyvä olla tarjolla.

Urheilupaikkojen kehittäminen on myös tärkeä. Lähiliikuntapaikat myös sekä niiden hoitaminen.

Taloudenpito on tiukkaa jatkossakin. Siihen löydyttävä tuottavaa täsmälääkettä kun SOTE:n myötä taloudestamme lohkeaa 60 % Maakunnille. Maakuntavaaleihin on saatava asian ytimessä olevat henkilöt ehdolle paikkakuntamme sosiaali- ja terveydenhuollon puolia pitämään.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Satu Kankala

Hamina on laajalti tunnettu Suomen historian helmi matkailukohteena. Haminassa on turvallista ja mukava elää. Kaupunki ammentaa historiastaan ja luonnostaan elinvoimaa: yritysideoita, työpaikkoja, kasvua!

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Sakari Kainulainen

Omiin vahvuuksiinsa tukeutuva pippurinen ja uudistuva kaupunki, joka tunnetaan kehittämistoiminnastaan.

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest

Yksi tulevaisuuden teko voisi olla tuon Haminan logon korjaaminen.

On tässä tullut ajan kuluksi mainontaa opiskeltua hieman ja haluaisin vain sanoa, että tuo logo on vähän liian tyylitelty. Näen mitä siinä on ajettu takaa kun kirjaimet...

Yksi tulevaisuuden teko voisi olla tuon Haminan logon korjaaminen.

On tässä tullut ajan kuluksi mainontaa opiskeltua hieman ja haluaisin vain sanoa, että tuo logo on vähän liian tyylitelty. Näen mitä siinä on ajettu takaa kun kirjaimet muistuttavat toisiaan, mutta logona se on surkea. Kaupungin nimestä pitäisi saada selvää alle sekunnissa, nyt sitä joutuu tuijottamaan useamman sekunnin kun esim. M on kirjaimellisesti kaksi A:ta toisissaan kiinni. Varsinkin kun Haminalla on se kyltti kaupunkiin tullessa, ei autoilija kerkeä ottamaan selvää mitä siinä on tarkoitus lukea.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Titta Erkkilä

Hamina on elinvoimainen satama- ja varuskuntakaupunki, jossa historialliset puitteet palvelevat nykypäivän asukkaiden tarpeita.

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kohdataan muualla verkossa: