Väestönkehitys

Väestönkehitys

Haminan kaupungin väestö vähenee noin 200 henkilöä vuodessa. Mikä on sinun ratkaisusi tähän ongelmaan?

Kommenttia (6)

  1. Nuori

Suurin osa nuorista haluavat muuttaa pois. Osa syy on se, että haminassa ei voi opiskella kaikkea, mikä on ihan okei, mutta ongelma on se, että nuoret eivät halua muuttaa takaisin. Miksi? Aikuisten ja päättäjien negatiivinen suhtautuminen...

Suurin osa nuorista haluavat muuttaa pois. Osa syy on se, että haminassa ei voi opiskella kaikkea, mikä on ihan okei, mutta ongelma on se, että nuoret eivät halua muuttaa takaisin. Miksi? Aikuisten ja päättäjien negatiivinen suhtautuminen nuoriin, koulutuksesta leikkaaminen ja työpaikkojen pula ajaa nuoria pois. Haminassa ei myöskään ole tarpeeksi tarjontaa nuorille. Haminan yö on ollut uskomaton tapahtuma, mut nyt tänä kesänä se on selvästi suunnattu vanhemmalle väestölle. Tattoossa ei myöskään ole nuorille suunnattua tapahtumaa.
Etenkin alaikäiset ovat tylsistyneitä tässä kaupungissa. Mopoilla kulkevat, mutta css tulee ja hätistelee aina pois, torilla lähellä asuvat häiriintyvät. Nuoret tarvitsevat jonkin hieman syrjässä olevan alueen missä hengailla ja ajella mopoilla jne. Meni nyt vähän eri aiheen, olen pahoillani!

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Milko Niemi

Liikun etenkin kesällä paljon Suomen eri kunnissa. Monesti erilaisissa tapahtumissa kysytään yhteystiedot. Sähköpostiin tulee melko pian kotiintulon jälkeen kyseisen kunnan esittely. Tonteista, palveluista, hyvillä kuvilla maustettuna. Tähän...

Liikun etenkin kesällä paljon Suomen eri kunnissa. Monesti erilaisissa tapahtumissa kysytään yhteystiedot. Sähköpostiin tulee melko pian kotiintulon jälkeen kyseisen kunnan esittely. Tonteista, palveluista, hyvillä kuvilla maustettuna. Tähän tulisi entistä enemmän meidänkin panostaa. Meillä on upeat tapahtumat, ihmiset ihastuvat Haminaan. Käytetään "jälkimarkkinointia", meillä on mm. hieno video joka on helppo laittaa linkkinä esim. Tattoo-vierailijoille.
Paluumuuttajat on toinen tärkeä ryhmä. Itsekin olen paluumuuttaja. Haminassa syntyy juuret, moni haluaisi palata. Panostetaan tähänkin ryhmään. Tämä työ voisi alkaa jo yliopistojen ja muiden oppilaitosten osakuntiin eli kymenlaaksolaisiin opiskelijoihin. Osoitetaan että olemme kiinnostuneita omista nuorista. Osan on pakko muuttaa pois, kaikkea ei voi seudullamme opiskella.

Olennainen keino luonnollisesti on hyvät palvelut. Varhaiskasvatus, opetus, terveys, harrastukset jne. Emme voi markkinoida Haminaa, ellemme pysty seisomaan viestin takana. Perheet, eläkeläiset, nuoret juuri valmistuneet...kaikki arvostavat hyvää palvelutasoa ja turvallista kuntaa. Sellaiseen kuntaan uskaltaa myös perheen perustaa eli syntyvyyttä tarvitaan.
Työpaikat on toinen selkeä keino. Toki ihminen voi asua eri paikkakunnalla kun työskentelee eli aina kun uusi ihminen valitaan työhön tai uusi yrittäjä on tulossa, hänelle tulee poistaa esteitä Haminaan muuttamiselle. Palveluhenkinen ote.
Erilaisia keinoja, samaan aikaan hienon kaupunkimme esittelyyn on olemassa. Meidän ei tarvitse liioitella, Hamina on ja tulee olemaan hyvä paikka elää.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Satu Kankala

Lapsiperheille maksettavasta Hamina-lisästä saisimme välittömästi apua syntyvyyteen. Koulujemme ja harrastusmahdollisuuksiemme mainetta on vaalittava, jotta lapsiperheet valitsevat Haminan asuinpaikakseen. Haminaan on saatava lisää työpaikkoja,...

Lapsiperheille maksettavasta Hamina-lisästä saisimme välittömästi apua syntyvyyteen. Koulujemme ja harrastusmahdollisuuksiemme mainetta on vaalittava, jotta lapsiperheet valitsevat Haminan asuinpaikakseen. Haminaan on saatava lisää työpaikkoja, jottei kenenkään tarvitse työn perässä muuttaa pois Haminasta. Tässä on hyödynnettävä kaikkia valtion ja EU:n tarjoamia mahdollisuuksia. Kyllä niitä riittää, kun tarkkaan tutkitaan. Esimerkiksi raja-alueyhteistyö on oiva mahdollisuus Haminalle.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Anna-Liisa Mäkelä

Kuvitellaan, että Kotkan kantasatahanke sekä Vaalimaan ostoskeskus toteutuvat.
Näiden hankkeiden yhteydessä on puhuttu yli tuhannesta uudesta työpaikasta. Haminaa pitää markkinoida näille lähikuntiin töihin tuleville henkilöille hyvänä ja...

Kuvitellaan, että Kotkan kantasatahanke sekä Vaalimaan ostoskeskus toteutuvat.
Näiden hankkeiden yhteydessä on puhuttu yli tuhannesta uudesta työpaikasta. Haminaa pitää markkinoida näille lähikuntiin töihin tuleville henkilöille hyvänä ja edullisena paikkana asua, missä lähipalvelut ovat saatavilla ja toimivat. Haminan on kaavoitettava tontteja niin, että niitä on tarvittaessa saatavilla.
Itse olen käynyt Haminasta (sekä Kotkasta) käsin usean vuoden ajan Helsingissä töissä eikä se toimi. Hamina on liian kaukana Helsingistä eikä julkisilla pääse.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Sakari Kainulainen

Väestökehitys seuraa elinvoimaisuuden kehittymistä. Mikäli täällä on hyvä elää ja tehdä töitä, niin ei väestökehitykseen tarvitse erikseen paneutua. Johonkin mittaan asti voidaan ns. houkutella uusia perheitä ja asukkaita, mutta kehityksen...

Väestökehitys seuraa elinvoimaisuuden kehittymistä. Mikäli täällä on hyvä elää ja tehdä töitä, niin ei väestökehitykseen tarvitse erikseen paneutua. Johonkin mittaan asti voidaan ns. houkutella uusia perheitä ja asukkaita, mutta kehityksen määräävät työpaikat. Matkailu niin idästä (Venäjältä ja myös Aasiasta) kuin lännestä (lähinnä muualta Suomesta) loisi myös työpaikkoja. Mökkiläisten ja kulttuuritilaisuuksissa kävijöiden eurot ovat myös osa tätä matkailua. Tämän kehittäminen on vasta aluillaan.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Titta Erkkilä

Tämä on huolestuttava tilanne! Valitettavasti ongelma on yhteinen koko Kymenlaaksossa. Meidän pitäisi yhdessä parantaa alueen mainetta. Täällähän on loistavat yhteydet sekä itään että länteen ja huomattavasti edullisempaa asua kuin kehäkolmosen...

Tämä on huolestuttava tilanne! Valitettavasti ongelma on yhteinen koko Kymenlaaksossa. Meidän pitäisi yhdessä parantaa alueen mainetta. Täällähän on loistavat yhteydet sekä itään että länteen ja huomattavasti edullisempaa asua kuin kehäkolmosen sisäpuolella. Pidetään tämän kaupungin palvelut laadukkaina, jotta nuoret palaavat opiskeltuaan takaisin kotikaupunkiinsa ja mainostetaan Haminaa pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kohdataan muualla verkossa: