Vetovoima

Haminan vetovoimatekijät

Haminalla on upea kaupunkikeskusta, meri ja saaristo sekä laaja maaseutu. Miten lisäät niiden vetovoimaa?

Kommenttia (4)

  1. Satu Kankala

Aivan, Haminan luonto ja historia tarjoavat monia upeita maantieteellisiä vetovoimatekijöitä! Sijainti Helsingin ja Pietarin välissä on ehdottomasti vain plussaa. Nyt on Haminaa myönteisesti edistävä tahtotila saatava kohdalleen ja...

Aivan, Haminan luonto ja historia tarjoavat monia upeita maantieteellisiä vetovoimatekijöitä! Sijainti Helsingin ja Pietarin välissä on ehdottomasti vain plussaa. Nyt on Haminaa myönteisesti edistävä tahtotila saatava kohdalleen ja kaupunkilaiset sen taakse.

Hamina on asukkailleen suuri ylpeyden aihe. Haminasta ja sen historiasta ja luonnosta on syytä kertoa enemmän ja laajemmin: erilaisissa tilaisuuksissa, luennoilla, paikallisille suunnatuilla tutustumisretkillä ja opastuskierroksilla.

Haminassa on tuotettava yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa monipuolisia, valmiita matkailupaketteja, joiden avulla Haminaan voi tutustua etenkin Haminassa tai lähiseudulla järjestettävien suurtapahtumien yhteydessä. Haminassa on lukuisia valovoimaisia kohteita: kulttuuri- ja liikuntatapahtumia, konsertteja, meriretkiä, melontamahdollisuuksia, historiallisia tutustumiskohteita... Vain taivas on rajana!

Haminaa ja sen merkitystä vaikkapa Suomen historiassa ja logistiikassa voi tehdä tunnetuksi myös blogeissa, artikkeleissa, somessa ja muussa mediassa.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. santeri_simonen

Tapahtumat ovat se jolla tänne tulevaisuudessa jengiä saadaan. Tämä kaupunki on kuin luotu siihen. Meillä on infraltaan yksi Suomen parhaita tapahtuma-areenoja ja sen ympärillä historiallinen keskusta, jossa taas loistavia kohteita tehdä asioita....

Tapahtumat ovat se jolla tänne tulevaisuudessa jengiä saadaan. Tämä kaupunki on kuin luotu siihen. Meillä on infraltaan yksi Suomen parhaita tapahtuma-areenoja ja sen ympärillä historiallinen keskusta, jossa taas loistavia kohteita tehdä asioita. Miten olisi Haminan oma Slush taikka suuret EDM bileet taikka globaali rauhankonferenssi? Tarjontaa tapahtumien osalta on jo olemassa sitä pitää vain lisätä. Poliittisessa päätöksenteossa tämä tarkoittaa sitä, että resursseja ohjataan niin kulttuuri- ja tapahtumatuotantoon sekä matkailun edistämiseen. Erityisesti nuoret mukaan kehittämään ja tekemään vetovoimaa <3 Se antaa parhaassa tapauksessa syyn jäädä tai ainakin palata ja parantaa osaltaan myös nykyisiä nuorten oloja.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Anna-Liisa Mäkelä

Toistan itseäni, suurin vetovoimatekijä ovat toimivat palvelut jotka on lähellä. Niihin kuuluu lähikoulu ja terveyskeskus. Nämä vetoavat lapsiperheisiin. Tervasaaren rakentaminen luo vetovoimaa. Alueelle rakennetaan uusia kaupunkiasuntoja meren...

Toistan itseäni, suurin vetovoimatekijä ovat toimivat palvelut jotka on lähellä. Niihin kuuluu lähikoulu ja terveyskeskus. Nämä vetoavat lapsiperheisiin. Tervasaaren rakentaminen luo vetovoimaa. Alueelle rakennetaan uusia kaupunkiasuntoja meren rannalle, mutta kuitenkin keskustaan. Näihin asuntoihin on hyvä houkutella paikkakunnalle palaavia ex haminalaisia eläkepäiviksi tai kohdentaa markkinointia pääkaupungin eläkeläisiin jotka haluavat pois pääkaupungista mutta kuitenkin lähelle palveluita. Merenranta-asunto Haminassa on kuitenkin halvempi kuin Helsingissä

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Sakari Kainulainen

Vahvistaisin Haminan keskustaa mm rakentamalla torin alueen valmiiksi ja siistittämällä muutamien keskeisten rakennusten julkisivuja. Haminan vanhojen talojen historian varaan voisi rakentaa myös nykyistä enemmän (nyt Tattoon aikana, mutta ei...

Vahvistaisin Haminan keskustaa mm rakentamalla torin alueen valmiiksi ja siistittämällä muutamien keskeisten rakennusten julkisivuja. Haminan vanhojen talojen historian varaan voisi rakentaa myös nykyistä enemmän (nyt Tattoon aikana, mutta ei juuri muulloin). Tattoon välivuosille tulisi lähteä innovoimaan vahvaa ja omaleimaista kulttuuritapahtumaa yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. Kesä-Suomessa on paljon tapahtumia, mutta ehkä vielä yksi mahtuisi.
Saaristo on yhä puhtaammaksi käyvän meren kanssa todellinen helmi, jonka varaan voisi lähteä rakentamaan matkailua nykyistä vahvemmin.
Laajan maaseudun mahdollisuudet (luontokohteet, innostus maatilamatkailuun ja esimerkiksi luomutuotteisiin) tulisi kartoittaa ja lähteä rakentamaan niiden varaan matkailua.
Yrittäjien (myös järjestöjen) kesken tulee vahvistaa sellaisia verkostoja, jotka yhdessä voivat luoda nykyistä parempia ja monipuolisempia palveluita.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kohdataan muualla verkossa: