Yhteistyö

Hamina-henki ja yhteistyö

Kuinka parantaisit Hamina-henkeä ja miten lisäisit yhteistyötä eri toimijoiden kesken?

Kommenttia (6)

  1. Milko Niemi

Hamina-hengen kehittämiseksi panostaisin juuri valmistuneen kumppanuusohjelman upeaan käynnistymiseen. Haminalaiset kymmenet yhdistykset ovat osoittaneet mitä on aito, käytännön tason yhteistyö. Yhdistysten jäsenet ovat kaikki kuntalaisia eli...

Hamina-hengen kehittämiseksi panostaisin juuri valmistuneen kumppanuusohjelman upeaan käynnistymiseen. Haminalaiset kymmenet yhdistykset ovat osoittaneet mitä on aito, käytännön tason yhteistyö. Yhdistysten jäsenet ovat kaikki kuntalaisia eli yhteinen tekeminen on samantien myös Hamina-hengen kehittämistä. Tätä meidän pitää tukea. Toinen tärkeä ryhmä on Nuorisovaltuusto, joka on myös osoittanut miten ennakkoluulottomalla tekemisellä saadaan aikaan upeaa yhteistyötä. Nämä ovat meidän nuoria eli taas tekeminen ja yhteistyö on arjen tekoja. Kolmas asia jota minusta pitäisi kehittää on Lasten Parlamentti. Tämä toisi alakouluikäiset, kaupunkimme lapset vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin. He edustaisivat kaikkia koululaisia ja toisivat lasten ajatukset päättäjille ja viranhaltijoille. Näiden kolmen reitin lisäksi tarvitaan yhteistyökykyinen valtuusto, sillä se on päättävä ja näkyvä ryhmä. Kun saamme kaikkien ikäryhmien ajatukset em. keinoilla koko ajan päätöksenteon pohjaksi, muodostuu yhteistyö luonnolliseksi tavaksi toimia. Seurauksena tästä syntyy hyvä Hamina-henki eli se on seuraus aidosta kumppanuudesta, se ei synny päättämällä, vaan oikeiden tekojen ja välittämisen kautta. Me kyllä onnistumme tässä, yhdessä.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Satu Kankala

Parantaisin Hamina-henkeä lisäämällä tiedotusta. Kun Haminassa tapahtuvista asioista ja täällä järjestettävistä tilaisuuksista tiedotetaan asukkaille runsaasti ja selkeästi, vähenee tarve juoruiluun. Kun kerrotaan hyvistä asioista, myönteisyys...

Parantaisin Hamina-henkeä lisäämällä tiedotusta. Kun Haminassa tapahtuvista asioista ja täällä järjestettävistä tilaisuuksista tiedotetaan asukkaille runsaasti ja selkeästi, vähenee tarve juoruiluun. Kun kerrotaan hyvistä asioista, myönteisyys tarttuu. Meillä on hyvin menestyviä yrityksiä, hyvin toimivia yhdistyksiä ja muita yhteisöjä. Meillä on hyvää tekeviä vapaaehtoisia. Meillä on hyvät syyt vaikeillekin päätöksille. Meillä on monia hyviä keinoja ja foorumeita välittää tietoa. Kyllä siitä hyvä tulee, jos niin halutaan.

Kaupunki voisi koordinoida mahdollisuuksia yhteistyöhön eri toimijoiden kesken. Se järjestäisi avoimia tiedotus- ja tutustumistilaisuuksia. Uusia toimijoita ja toiminnan muotoja tulee koko ajan markkinoille. Yhteistyön mahdollistaminen on tärkeää, jotta se pääsee nopeasti vauhtiin, eikä kenenkään tarvi tuhlata aikaa odotteluun, jahkailuun tai pähkäilyyn. Eikä tässä tarvitse tuijottaa kaupungin rajoihin. Meillä ihmiset, tavarat ja raha saavat liikkua vapaasti.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Titta Erkkilä

Me asukkaat teemme Hamina-hengen ja olemme oman kaupunkimme käyntikortteja. Jos mollaamme omaa kaupunkiamme, niin kuka sitä sitten kehuu? Ei kukaan.
Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että Hamina tarvitsee yhteistyökykyisiä...

Me asukkaat teemme Hamina-hengen ja olemme oman kaupunkimme käyntikortteja. Jos mollaamme omaa kaupunkiamme, niin kuka sitä sitten kehuu? Ei kukaan.
Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että Hamina tarvitsee yhteistyökykyisiä päättäjiä, jotka osaavat nähdä tarpeeksi kauas. Tarpeeksi keskusteluja, avoimesti, kaikkia kuunnellen, niin saadaan rakennettua luottamusta eri toimijoiden välille ja saadaan, toivottavasti, yhteisymmärrys siitä, millaista Haminaa halutaan rakentaa.
Onneksi meillä on jo hyviä esimerkkejä kehityksestä, esim. Nuorisovaltuuston edustajat pääsevät kertomaan lautakunnissa mielipiteitään käsiteltäviin asioihin.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Anna-Liisa Mäkelä

Koska kuntavaaleista on nyt kyse, niin valitkaa äänestäjät päättäjiä jotka pystyvät rakentavasti keskustelemaan eikä vain riitelemään, tarvittaessa tekemään kompromisseja, kuuntelevat muitakin kuin omaa ääntään ja ennekaikkea ajavat yhteisiä...

Koska kuntavaaleista on nyt kyse, niin valitkaa äänestäjät päättäjiä jotka pystyvät rakentavasti keskustelemaan eikä vain riitelemään, tarvittaessa tekemään kompromisseja, kuuntelevat muitakin kuin omaa ääntään ja ennekaikkea ajavat yhteisiä asioita eivätkä omaa etuaan! Yhteistyötä ei voi tehdä jos ei omaa em piirteitä.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
  1. Sakari Kainulainen

Kuten suomalaiset yleensäkin, niin myös haminalaiset aliarvioivat sitä hyvää mitä on ympärillä. Katse kohdistuu helpommin epäonnistumisiin kuin onnistumisiin. Kymenlaaksossa tämä tuntuu olevan erityisen voimakasta. Haminassa pitää ymmärtää, että...

Kuten suomalaiset yleensäkin, niin myös haminalaiset aliarvioivat sitä hyvää mitä on ympärillä. Katse kohdistuu helpommin epäonnistumisiin kuin onnistumisiin. Kymenlaaksossa tämä tuntuu olevan erityisen voimakasta. Haminassa pitää ymmärtää, että hyvinvointi rakennetaan pääosin itse. Ihmisille pitää antaa mahdollisuus innovoida ja osallistua yhteisen hyvinvoinnin rakentamiseen. Koululaiset miettimään koulupäivää ja -matkaa, nuoret opiskelijat ratkomaan erilaisia ongelmia ja rakentamaan niihin ratkaisuja, kaupunginosat miettimään alueiden siisteyttä ja osallistumaan työhön itse, yrittäjät miettimään ansaintamahdollisuuksiensa helpottamista jne jne.

Asiat eivät synny itsestään. Tulevan valtuuston tulee luoda riittävän kaukana oleva visio hyvästä Haminasta ja laatia askelmerkit kuinka tätä kohti mennään asukkaiden ääntä kuullen. Hamina-henki ei synny yksittäisistä asioista riitelemällä.

Lue lisää
  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest

Meidän pitää rakentaa 6 metrinen muuri kaupungin ympärille!
Ja Kotka maksaa sen!

  Liitetiedostot
Käyttöoikeutesi eivät salli liitetiedostojen näkemistä
  Guest
Kirjoita ensimmäinen kommentti

Kohdataan muualla verkossa: